Son dönemlerde kripto piyasalarında yaşanan dalgalanma ve iflas gibi durumlar, piyasalarda işlem yapan kullanıcılarda güvensizlik hali yaratsa da bu duruma karşı alınacak çeşitli önlemler bulunuyor. Piyasalardaki güvensizliğe karşı kullanıcılar, soğuk cüzdan olarak bilinen donanım cüzdanı kullanarak yaşanabilecek kriz dönemlerinden kayıpsız çıkabiliyor. Özel anahtarlarını güvende tutamayan kullanıcıların varlıklarını da güvende tutamayacağına dikkat çeken Ledger CEO’su Pascal Gauthier, “Son zamanlarda yaşanan olaylarda gördüğümüz üzere kripto varlık platformları operasyonları durdurabilir, işlemleri dondurabilir ve varlıklarınıza çekim limitleri koyabilir. Bu nedenle, piyasaların güvensizlik yarattığı dönemlerde kullanıcıların özel anahtarını ve varlıklarını güvenle saklamak için donanım cüzdanı kullanmaları, yapabilecekleri en akıllıca davranış olacaktır.” açıklamasında bulunuyor.
Bireysel Kontrolle Varlıklarınızı Güvenceye Alın
Özel anahtarlarınızın güvenliği sizde değilse varlıklarınız sizin değildir. Özel anahtarları ve kripto varlıkları saklamak ve işlemleri imzalamak için çevrim dışı bir ortam sunmak üzere özel olarak tasarlanan donanım cüzdanları, dijital saldırılara karşı dayanıklı ve daha güvenli bir çözüm olarak kullanıcılara sunuluyor. Donanım cüzdanı kullanan kullanıcılar, bireysel kontrolle merkeziyetsiz borsalarda varlıklarını saklarken rahatça işlem yapabiliyorlar. Çevrim dışı çalışan donanım cüzdanları, kullanıcıların verilerini ve özel anahtarlarını üçüncü kişilerden koruyarak hırsızlıklara ve dışarıdan müdahalelere karşı da bir güvenlik duvarı işlevi görüyor. Kripto varlıklar üzerindeki kontrolün kullanıcılarda olmasının merkeziyetsiz borsayı tanımlayan en önemli kavram olduğunu vurgulayan Ledger CEO’su Pascal Gauthier, “Özel anahtarlarınızın güvenliği sizde değilse borsalarda bulunan varlıklarınız sizin değildir. Yani, kripto varlıkları bankaya koyar gibi kullanacaksak kullanmamızın da pek bir anlamı bulunmuyor. Çünkü kullanıcılar, varlıkları ve özel anahtarları üzerinde tam kontrol sahibi olmalı ve varlıklarının kontrolünü üçüncü kişilere bırakmamalı. Tüm bu güvenlik ve kontrolü sağlamanın belirli yolları vardır ve bunların başında donanım cüzdanı kullanmak geliyor.” açıklamasında bulunuyor.
Ledger Hakkında:
2014 yılında kurulan Ledger, dijital varlıklar ve web3 için global bir platformdur. Dünyadaki tüm kripto varlıkların %20’sinden fazlası Ledger Nano cihazlarıyla güvenceye alınmaktadır. Genel merkezi Paris ve Vierzon’da olup Londra, New York, Singapur ve Portland’da ofisleri bulunan Ledger, şahısların ve şirketlerin güvenli bir şekilde kripto varlıkları satın almak, saklamak, takas etmek ve yönetmek gibi ihtiyaçlarını karşılamak için halihazırda 180’den fazla ülkede 5 milyondan fazla adet satmış olan Ledger donanım cüzdanları serisi de dâhil olmak üzere, çeşitli ürün ve hizmetler geliştiren, 700’ün üzerinde profesyonelden oluşan bir ekibe sahiptir. Ledger; Nano S Plus ve Nano X türü donanım cüzdanlar ile Ledger Live uygulamasını birleştirerek tüketicilere hem kripto dünyasına kolayca giriş yapabilme hem de dijital varlıkları üzerinde tam kontrol sahibi olma imkânını sunar. Ledger, kullanım kolaylığı sayesinde kullanıcıların dijital varlıklara yatırım yapmaya başlama ve en sonunda ise Academy platformunda yayınladığı ilave eğitimlerin de katkısıyla, güvenli ve stressiz bir ortamda finansal özgürlüğe kavuşma olanağını sunar. Ledger, tüketici ürünlerine ek olarak kurumsal yatırımcılar ve finans alanındaki profesyoneller için bir dijital varlık emaneti ve güvenlik çözümü olan Ledger Enterprise’ı geliştirmiştir.