DOLAR 35,4238 0.26%
EURO 36,5294 0.09%
ALTIN 3.050,750,62
BITCOIN 33587921.51385%
Şanlıurfa
13°

AZ BULUTLU

  • Halkın Sesi
  • Halkın Sesi
  • Halkın Sesi
  • Halkın Sesi
  • Halkın Sesi
  • Halkın Sesi
  • Halkın Sesi
Zer Hukuk
Zer Hukuk
Harran Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Yetenek Keşfine Yönelik Etkinlik

Harran Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Yetenek Keşfine Yönelik Etkinlik

ABONE OL
10 Ocak 2025 11:28
Harran Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Yetenek Keşfine Yönelik Etkinlik
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Harran Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri, Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen “Müziksel Yeteneğin Belirlenmesi ve Önemi” konulu panelde öğretmenlere ve katılımcılara müzik yeteneğini ve önemini anlattılar.

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Panele, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, öğretmenler, öğrenciler ve çeşitli kuruluşlar yoğun ilgi gösterdi. Panelde, müziksel yeteneğin erken yaşta tespit edilmesinin bireylerin gelişimi üzerindeki önemi detaylı bir şekilde ele alındı.

Panelde konuşmacı olarak yer alan Harran Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Fatih Karacabey, Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Doç. Dr. Ahmet Suat Karahan ve Dr. Öğr. Üyesi Fırat Altun, uzmanlık alanlarındaki bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

Harran Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Fatih Karacabey konuşmasında, Erken çocukluk döneminde yeteneklerin belirlenmesinde doğal yetenekler, sosyal beceriler ve tutku boyutlarına vurguda bulunarak; “Erken yaşta keşfedilen müzik yeteneği, bireyin hayatına yön verir ve toplumsal gelişime de katkı sağlar. Bu farkındalığı artırmak hepimizin sorumluluğudur ve bu sorumluluğu eğitimin tüm paydaşları üstlenmelidir. Okul yöneticisi yetenek tespitinde anahtar rol üstlenmelidir. Okul yöneticisi vizyoner liderliği ile okul kültürünü şekillendirmeli, okulun maddi kaynaklarını müziksel ve sanatsal materyallerin teminine yönelik de kullanmalı, öğretmenlerle iş birliği yapmalı, onları desteklemeli ve takdir etmeli, öğretmenlere yetenek tespiti ve yeteneği geliştirme konuları üzerine profesyonel gelişim imkanları sağlamalıdır. Ayrıca okullardaki varlık sebebimiz olan öğrencilerimizin motivasyonlarını arttırmalı, öğrencilerin bölgesel ve ulusal müzik yarışmaları gibi etkinliklere katılmaları için onları teşvik edip desteklemeli ” diyerek müzik yeteneğinin eğitimdeki önemine dikkat çekti.

Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet Suat Karahan ise Ülkemizde yapılan yetenek tespiti süreçlerinin boyutlarına değinerek, müzik yeteneğinin tespitinde algı boyutunun göz ardı edildiğini söyleyerek bu boyutun yetenek tespitindeki önemine dikkat çekti.

Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Dr.Öğr. Üyesi Fırat Altun ise yetenek tespiti süreçlerinde Müziksel İşitmenin önemi ve yaygın yöntemlerin kullanılabilirliği süreçlerine değinerek “Müzik Yeteneğinin tespitinde bireylerin değerlendirme biçimlerinin algı, fizyolojik ve yansız ölçüm süreçlerinin göz önüne alındığı eş zamanlı bir süreç olarak tasarlanması gerektiği” gerçeğinin göz önüne alınması gerektiğini vurguladı.

Harran Üniversitesi’nin bölgesel eğitim faaliyetlerine sunduğu katkının bir örneği olan bu panel, katılımcılardan büyük takdir topladı. Panel sonunda öğretmenler ve diğer katılımcılar, paylaşılan bilgilerden duydukları memnuniyeti dile getirerek, bu tür etkinliklerin artması yönündeki isteklerini dile getirdiler.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.