Şanlıurfa’da 112 kilo olan ve uzun yıllar çocuk sahibi olamayan Sümeyra Gelmiş, son çare olarak başvurduğu Harran Üniversitesi Hastanesi’nde anne olma hayalini gerçeğe dönüştürdü.
Şanlıurfa’nın önde gelen sağlık merkezlerinden biri olan Harran Üniversitesi Hastanesi, bölgedeki birçok insana umut olmaya devam ediyor. Son olarak, aşırı kiloları nedeniyle uzun yıllar çocuk sahibi olma hayalini gerçekleştiremeyen 33 yaşındaki Sümeyra Gelmiş’e umut oldu.
Farklı hastanelerde infertilite ve obezite teşhisi konan 112 kilo ağırlığındaki Sümeyra Gelmiş, fazla kiloları nedeniyle 13 yıl boyunca çocuk sahibi olamayacağını düşünmüştü. Ancak, son çare olarak Harran Üniversitesi Hastanesi’ne başvuran Gelmiş, burada çocuk sahibi olma hayalini gerçekleştirdi.
Harran Üniversitesi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Mert Ulaş Barut, Gelmiş ailesine uyguladıkları infertilite ve obezite tedavisi süreci hakkında açıklamalarda bulundu.
33 yaşındaki çiftin, 13 yıl boyunca çeşitli yöntemleri denemelerine rağmen çocuk sahibi olamadıklarını ifade eden Prof. Dr. Barut, tedavi sürecinde atılan önemli adımları ve elde ettikleri başarıyı paylaşarak, Harran Üniversitesi Hastanesi’nin bu süreçte nasıl bir fark yarattığını anlattı.
BARUT: ÇOK ZOR BİR SÜREÇTİ
Anne adayına İnfertilite ve Obezite teşhisi konduğunu ifade eden Prof. Dr. Barut, ” Sümeyra hanım 112 kiloda olup, İnfertilite ve Obezite tanısıyla tedavi sürecimize başladık. Tabi ki bu bizim için çok zor bir süreçti. Ancak anne olmak isteyen her kadının öncelikle kendi sağlığının yerinde olması önem taşıyor. Bu sorunlar arasında obezite de yer alıyor. Fazla kilolardan kurtulmak, gebelik sürecinin daha sağlıklı geçmesini sağlıyor. Obezite gebelik sırasında kronik hipertansiyona yakalanma oranını artırır. Preeklampsiye (gebelik zehirlenmesi) yol açabilir. Biz de bir tedavi süreci uyguladık. Kilo problemini kontrol altına almaya çalıştık” dedi.
“TEDAVİMİZİ BAŞARILI ŞEKİLDE UYGULAYARAK BAŞARILI BİR SONUCA VARDIK”
9 aylık yakın takibin ardından sağlıklı bir şekilde doğumu gerçekleştirdiklerini belirten Prof. Dr. Barut şunları söyledi:
“Gebelikte takipleri sırasında hipertansif bozuklukların kadınlarda kardiyovaskuler hastalık için önemli bir risk faktörü olduğu biliyorduk. Bu nedenle gebelik boyunca yakın takiplerle daha sonraki gebelik sürecindeki komplikasyonlardan kaçınmak ve ilerde annenin kardiyovasküler riskini azaltmak için yaşam tarzı değişiklikleri, düzenli kan basıncı ve metabolik faktörlerin kontrolü önerdik. Çok şükür hastamız tedavi protokolümüze başarılı bir şekilde uyarak hızlı bir şekilde zaman kaybetmeyerek başarılı bir sonuca vardık. 9 aylık yakın takibimiz ile sağlıklı bir şekilde doğumu gerçekleştirdik. 3000 gram ağırlığında kız bebek dünyaya geldi. Bebeğimiz, sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi. Anne ve bebek ikisi de gayet sağlıklılar. Ailenin, bebeklerine sağlıklı bir şekilde kavuşmalarına vesile olduğumuz için çok mutluyuz. Tüm ekibimi kutluyorum. Bebek sahibi olamayan çiftler asla umutlarını kaybetmesin. Herkes doğru tedavi yöntemi ile mutlaka başarılı bir sonuca ulaşacaktır. Başarılı bir tedavi sürecinin ardından ailemizin çocuk özlemi son buldu.”
ANNE GELMİŞ:13 YIL SONRA BEBEĞİMİ KUCAĞIMA ALIP EVE GİDİYORUM
Çocuk sahibi olduğu için çok mutlu olduğunu ifade eden Anne Sümeyra Gelmiş, “13 Yıl çocuk özlemi çektik. Birçok sağlık tesisine başvurduk. En son Harran Üniversitesi Hastanesi’ne başvurduk. Allah’a çok şükür 13 yıl sonra bebeğimi kucağıma alıp eve gidiyorum. Bizlere bu mutluluğu yaşatan Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi’ne, doktorumuz Mert Ulaş Barut’a hastane çalışanlarına teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun” diye konuştu.