DOLAR 34,5467 0.18%
EURO 36,0147 -0.62%
ALTIN 3.004,451,45
BITCOIN 34329041.47086%
Şanlıurfa
15°

AÇIK

  • Halkın Sesi
  • Halkın Sesi
  • Halkın Sesi
  • Halkın Sesi
  • Halkın Sesi
  • Halkın Sesi
  • Halkın Sesi
Zer Hukuk
Zer Hukuk
VİRANŞEHİR BELEDİYESİ KADIN DAYANIŞMA MERKEZİ AÇILDI

VİRANŞEHİR BELEDİYESİ KADIN DAYANIŞMA MERKEZİ AÇILDI

ABONE OL
22 Kasım 2024 14:06
VİRANŞEHİR BELEDİYESİ KADIN DAYANIŞMA MERKEZİ AÇILDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Viranşehir Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında “Sözümüz bitmedi şiddeti birlikte durduracağız” şiarıyla Kadın Dayanışma Merkezi açtı.

Kışla Mahallesi Ceylanpınar Caddesi üzerinde bulunan merkezin açılışında konuşan Viranşehir Belediye Eş Başkanı Bedriye Yorgun, ‘Sözümüz bitmedi, şiddeti birlikte durduracağız’ şiarıyla 25 Kasım’ı karşıladıklarını belirterek, “Mirabel kardeşleri ve bütün coğrafyalarda kadının eşitlik ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitiren kadınları saygıyla minnetle anıyoruz. Bugün dünyanın her bir coğrafyasında mücadele yürüten bütün kadınlara selam olsun. Bir selamı da buradan Leyla Güven (Viranşehir Belediye Eski Başkanı) arkadaşımıza gönderiyoruz” dedi.

EŞ BAŞKAN YORGUN, KADIN CİNAYETLERİNE DİKKAT ÇEKTİ
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Çerçevesinde Kadın kurum, kuruluş, oluşum, örgüt ve platformları bir kadın daha eksilmemek adına çeşitli etkinlikler planladıklarını ve şiddete karşı hep birlikte mücadele ettiklerini vurgulayan Eş Başkan Yorgun, “Çünkü biliyorlar ki kadına yönelik şiddet ideolojiktir. Yalnızca “Ekim ayında 48 kadın cinayeti, 23 şüpheli kadın ölümü gerçekleşti” bu veriler sadece basına yansıyanlarla sınırlı. Urfa’da her biri kendi yaşamlarına dair karar aldığı nedeniyle 10 ay içerisinde faili belli olan 7 kadın, faili meçhul 8 kadın olmak üzere toplam 15 kadın hayatını kaybetti. Çocukların dahil katledilmesinin olağanlaştığı Narin çocuk cinayetinde görüldüğü üzere herkesin ayağa kalkması gerektiği bu olayda toplumda görülen sessizlik kadın ve çocuklara yönelik şiddetin boyutunu göstermesi açısından çok çarpıcıdır” diye ifade etti.
“KADIN DAYANIŞMASINI GÜÇLENDİRMEK GEREKİYOR”
Yorgun, “Bütün bu yaşananlar kadın örgütlüğünü ve mücadelesini büyütmek ve kadın dayanışmasını güçlendirmek gerektiğini gösteriyor” diyerek, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Bizde kadının direngen ruhu, yaşam azmi, mücadele kararlılığı ile bugün jın jiyan azadi sloganını kendine yaşam felsefesi edinmiş bütün kadınlar gibi burada eşitlik ve özgürlüğe giden yolun adımlarını büyüteceğiz. Bugün Belediyemiz Kadın Müdürlüğü olarak; bu adımlardan birini atıyoruz.
Kadına karşı ayrımcılığın ortadan kaldırılması, Kadınların sosyal siyasal ekonomik kültürel ve toplumun bütün alanlarında güçlenmeleri, görünür olmaları, tüm olanaklardan eşit bir biçimde yararlanmaları amacıyla kadın dayanışma merkezimizi açıyoruz. Kadınların dayanışmasına vesile olsun diyoruz.”Kayum’lara ilişkinde seçimle geldik kayumla gitmeyiz diyerek, eleştirilerini dile getirdi.
DEM Parti Urfa İl Eş Başkanı Sema Aişeoğlu’ da, “DEM Parti kadınların her yerde yaşam bulması için çalışmalar yapıyor. Her türlü şiddetin karşısındayız. AKP-MHP’nin şiddet politikaları işe her yerde mücadele edeceğiz. Yan yana direneceğiz. Mirabel kardeşlerin direniş mücadelesini büyüteceğiz” dedi. Aişeoğlu, Kadın Dayanışma Merkezi’nin Viranşehir’e hayırlı olmasını dileyerek, konuşmasını tamamladı.
Konuşmaların ardından Eş Başkan Yorgun, kadınlarla birlikte mor kurdeleyi keserek Kadın Dayanışma Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi. Kadınlar, daha sonra Kadın Dayanışma Merkezi’ni gezdi.

KADIN DAYANIŞMA MERKEZİ NE YAPAR?
Toplumsal cinsiyet eşitsizliğine karşı, kadınların daha eşitlikçi ve şiddetsiz bir toplumda yaşaması, için çalışma yürütür.
Kadınlara yönelik, siyasal, fiziksel, cinsel, psikolojik ve ekonomik şiddete karşı mücadele ederek, tüm ötekileştirme, ayrımcılık ve eşitsizliklere karşı farkındalık yaratacak çalışmalarda bulunur.
Şiddetle mücadele ederken, kadınların ihtiyaç duyabilecekleri desteği onlara sağlar; şiddete, şiddetin etkilerine ve bu şiddetle mücadele yollarına, Ulusal ve uluslararası yasa ve sözleşmelerden kaynaklanan haklarına ve mevcut mekanizmalara dair onları bilgilendirir ve yönlendirir.
Kadına yönelik şiddetle mücadele eden kadın kuruluşları ile işbirliği yaparak ortak çalışmalar yürütür. Merkeze gelen kişilerle yüz yüze görüşmeler yapar. Ayrıca telefon ve mail aracılığı ile başvuruları kabul eder.
Şiddete maruz kalmış, başvuru yapan her bir kadına ayrım yapmaksızın ihtiyaçları doğrultusunda sosyal, hukuki, psikolojik danışmanlık ve destek sağlar.
• Alo Şiddet Hattı: Kadın Danışma Merkezi tarafından 7/24 telefon desteği verilir.
• Seminer, atölye ve eğitim çalışmaları düzenler.
• Kadınlar ve Kız çocukları için Ulusal ve Uluslararası projeler yürütür.
• Yerel Eşitlik Eylem Planını yürütür.
• Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İlçe Eylem Planını yürütür.
• Farkındalık kampanyaları yürütür. (8 Mart / 25 Kasım)
• Bülten çıkarır.
• Erken yaşta, başlık, çok eşlilik ve zorla evliliklerle mücadele eder.
• Gezici araç ile her mahallede kadınlara bilgilendirme çalışmaları yapar.
• Kadın Erkek Eşitlik Komisyonu ile ortak meclis kararları alarak uygular.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP