Peygamber Sevdalıları, yaz tatilinde düzenlenen Yaz Kur’an Kurslarına çocukların mutlaka gönderilmesi gerektiğinin altını çizerek yaz tatilinin çocuklar için altın bir fırsat olduğuna vurgu yaptı.
Peygamber Sevdalıları Vakfı, 2022-2023 Eğitim -Öğretim Yılı Sonu nedeniyle dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Peygamber Sevdalıları adına, basın açıklamasını Vakfın Şanlıurfa Koordinatörü İbrahim Halil Güven okudu.
Güven yaptığı açıklamada, Yaz tatilinin çocukların manevi eğitim almaları için altın bir fırsat olduğunu belirterek, maneviyatı gelişmeyen çocukların, bütün topluma zarar verebileceğini ifade etti.
Batının materyalist paradigmasına dayalı eğitim sistemi terk edilmesi gerektiğinin altını çizen Güven, ıslah için acilen kendi medeniyet değerlerimizle uyumlu, maneviyata ve ahlâka önem veren bir eğitim sisteminin tesis edilmesi gerektiğine işaret etti.
Güven, 11 ili etkileyen, , Yüzyılın Felaketi diye adlandırılan depremlerden eğitim-öğretim camiasının da ciddi anlamda olumsuz etkilendiğine değindi.
“Yaz tatili çocuklarımızın manevi eğitim almaları için altın bir fırsattır”
Yaz tatilinde çocukların Yaz Kur’an Kurslarına gönderilmesi gerektiğini belirten Güven, “Türkiye geneli ilk ve orta dereceli okullarda öğrenim gören milyonlarca öğrenci kardeşimiz, 16 Haziran 2023 Cuma günü karnelerini alarak yaz tatiline gireceklerdir. Tatil, uzun ve yorucu bir eğitim-öğretim döneminin ardından gelen doğal bir haktır. Çocuklarımızın bu haklarını daha verimli kullanabilmeleri için anne ve babalara büyük görevler düşmektedir. Medeniyetimizde tatil, bir işten boşalıp daha başka hayırlı bir işe koşmanın adıdır. (İnşirah Süresi, 7. Ayet) Bu sebeple, yaz tatili çocuklarımızın manevi eğitim almaları için altın bir fırsattır. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl düzenlenen Yaz Kur’an Kurslarına ve Sivil Toplum Kuruluşlarının düzenlediği benzer faydalı kurslara, çocuklarımızı mutlaka göndermeliyiz. Maneviyatı gelişmeyen çocukların, başta aileleri olmak üzere bütün topluma zarar verebileceği unutulmamalıdır.” dedi.
“Karne notu başarı için tek ölçü olarak kabul edilmemeli”
Karnede düşük not nedeniyle çocuklara yüklenilmemesi gerektiğini söyleyen Güven, “Aileler ve STK’lar, çocuklarımızda tarih şuurunun gelişmesi için İslam kültür ve medeniyetine ait tarihi yerlerin ziyaret edilmesi için programlar düzenlemelidir. Tatil, çok az görüşebildiğimiz uzak akraba, eş ve dostların ziyaret edilmesi açısından da önemli bir fırsattır. Bu ziyaretler çocuklarımızda ayrıca, inancımızın emrettiği sıla-i rahim bilincinin gelişmesine katkı sunacaktır. Karne notu başarı için tek ölçü olarak kabul edilmemeli ve düşük not için çocuklara yüklenilmemelidir. Unutmamalıyız ki; karne notlarının düşük olması dünyanın sonu değildir. Ailenin ve öğretmenin de karne notunun paydaşı olduğu gerçeğini aklımızdan çıkarmamalıyız.” diye konuştu.
Yüzyılın Felaketi olan depremlerde eğitim-öğretim camiasının ciddi anlamda olumsuz etkilendiğini vurgulayan Güven, “11 ilimizi etkileyen, on binlerce insanımızın hayatını kaybetmesine neden olan, Yüzyılın Felaketi diye adlandırılan depremlerden, herkes gibi eğitim-öğretim camiası da ciddi anlamda olumsuz etkilendi. Depremde yüzlerce okul yıkıldı, çok sayıda öğrencimiz ve öğretmenimiz de hayatını kaybetti. Sağ kalanlar da yaşanan felaket nedeniyle uzun süre eğitimlerinden uzak kaldı. Başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere konu ile ilgili olan herkesin, depremzede öğrencilerimizin eksiklerini öncelemesi, gerek içine gireceğimiz tatil dönemi için gerekse de gelecek yılın eğitim öğretim ortamının oluşturulması için şimdiden bir çaba içine girmesi elzemdir” ifadelerini kullandı.
“Toplumun kurtuluşu, Hakk’ı üstün tutan nebevi metotla yetiştirilmiş insanlardan geçer”
Medeniyet ve inancımıza uygun bir eğitim sistemi için gerekli adımlar atılması gerektiğini ifade eden Güven, “Yaklaşık yüz yıldır materyalist bir anlayış üzerine kurulu eğitim sisteminin, köklü bir değişikliğe ihtiyacı olduğu apaçık ortadadır. Türkiye’nin ikinci yüzyılının konuşulduğu bu dönemde ülkemizin geleceğini belirleyen en önemli alanın eğitim alanı olduğu gerçeği unutulmadan medeniyet ve inancımıza uygun bir eğitim sistemi için gerekli adımlar atılmalıdır. Bu nesil, iki kere ikiden bile daha önce ve daha net, önce helal ile haramı öğrenmeli; İyiyi kötüden, doğruyu yanlıştan ayırt edebilecek şekilde eğitilmelidir. Çocuklarımızı ifsat eden ve ideoloji dayatan Batının materyalist paradigmasına dayalı eğitim sistemi terk edilmeli, bunun yerine ıslah için acilen, kendi medeniyet değerlerimizle uyumlu, maneviyata ve ahlâka önem veren bir eğitim sistemi tesis edilmelidir. Toplumun kurtuluşu, Hakk’ı üstün tutan nebevi metotla yetiştirilmiş insanlardan geçer.” şeklinde konuştu.
Güven, 2022-2023 yılı eğitim-öğretim sezon sonunun ve yaz tatilinin başta öğrenciler olmak üzere tüm eğitim camiasına hayırlar getirmesini temenni etti.