Geleceğin enerjisi olarak adlandırılan hidrojen, enerji üretiminde yeşil dönüşümü hızlandırırken, enerji ithalatını azaltacak ve ülkemizin rekabet gücünü arttıracak. Son dönemde kamu tarafında Ar-Ge yatırımları ile desteklenen Hidrojen Enerjisi, 12. Türkiye Enerji Zirvesi’nde Hidrojen ve Enerji Depolama Oturumunda geniş kapsamlı olarak ele alındı.
12. Türkiye Enerji Zirvesi, 21-22 Kasım tarihleri arasında Antalya’da yapıldı. Enerji Bakanlığı’nın himayelerinde, Enerji Fuarcılık tarafından düzenlenen zirvede, konunun uzmanları hidrojen ve enerji depolama konusundaki güncel teknolojik gelişmeleri aktardı. Polat Enerji CEO’su Arkın Akbay moderatörlüğünde gerçekleşen Hidrojen ve Enerji Depolama Oturumu’na YEO CTO’su Alper Baykut, Thyssenkrupp Asya, Pasifik, Afrika CEO’su Dr. Çetin Nazikkol ile SHURA Enerji Dönüşümü Merkezi Araştırma Koordinatörü Hasan Aksoy konuşmacı olarak katıldı.
2030 YILI ENERJİ İÇİN MİLAT OLACAK
Enerji depolaması konusunda söz alan YEO CTO’su Alper Baykut, “Enerji depolamanın çok fazla alt bileşeni var. Pazar, ürünün hızlı şarj olmasını ve 20 yıl dayanmasını bekliyor. Ama bu o kadar basit değil. Enerji depolama konusundaki standartlar son 10 yılda çok değişti. Günümüz şartlarını göz önüne alırsak 2030’da dünya çok değişecek. Elektrik ve rüzgar santralinden elde edilen enerjiye 2030 yılından itibaren daha çok ihtiyaç duyulacağını tahmin ediyoruz. Enerji depolama konusunda elektrikli arabalar ciddi bir pazar oluşturacak. Türkiye’de TOGG 2030’larda elektrikli araba piyasasında lider konuma gelecek” dedi.
GENEL
2 gün önceGENEL
2 gün önceGENEL
2 gün önceGÜNDEM
2 gün önceGENEL
2 gün önceGENEL
2 gün önceEKONOMİ
3 gün önce